Itt a friss ranglista: ezek a legnépszerűbb autómárkák itthon

Itt a friss ranglista: ezek a legnépszerűbb autómárkák itthon

Idén is folytatódik az évek óta látható trend, ismét több autót adtak el Magyarországon: májusban 14 207 új személygépkocsit helyeztek forgalomba, amely 10,4 százalékos növekedést jelentett az előző év azonos időszakához képest - tette közzé a Carinfo.hu.

Májusban 14 207 új személyautót adtak el Magyarországon, amely 10,4 százalékkal több, mint amennyit 2018 azonos időszakában regisztráltak be. Az év első öt hónapját nézve elmondható, hogy 60 962 új autó került értékesítésre, amely 7,8 százalékos bővülést jelentett 2018 azonos időszakához képest.

Ezzel folytatódott az évek óta látható trend, egyre több autót adnak el Magyarországon.
Azt viszont mindenképpen hozzá kell tennünk, hogy a növekedés dinamikája már lassul. A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete a lehetséges okokról azt írta, hogy feltételezésük szerint részben a belső égésű motorokról, elsősorban a dízelekről szóló hírek miatt maradnak el vásárlások. Az MGE egyben jelezte, hogy a bővülés mértéke elmarad attól, mint amit korábban prognosztizáltak.

A kormány nagycsaládosokat támogató programja érdeklődési szinten már látszik, a program elindulása után látjuk majd ennek hatását az újautó piacra. Az előzetes feltételeknek igen széles skálán felelnek meg az importőrök által forgalmazott termékek. E területeken a növekvő érdeklődés konstatálása mellett a valós piaci folyamatokat július után lehet majd értékelni

- írta a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete.

Májusban egyébként a legtöbb autót a Suzuki adta el, szám szerint 1857 darabot, a márka piaci részesedése ezzel 13,1 százalék volt. A lista második helyén a Skoda állt 1437 darab eladott új személyautóval és 10,1 százalékot meghaladó piaci részesedéssel, őket követte a Ford, az Opel és a Dacia. 

Itt a friss ranglista: ezek a legnépszerűbb autómárkák itthon



A legnépszerűbb kategória a globális trendeknek megfelelően nálunk is az SUV, több mint minden harmadik autó (36,3%) SUV volt az eladót új autók között az év első öt hónapjában. A lista második helyét az alsó-középkategória, míg a harmadikat a kisautók szerezték meg.

Itt a friss ranglista: ezek a legnépszerűbb autómárkák itthon

Címlapfotó: Pexels

Biztosítók