Így teljesített tavaly a szlovák biztosítási piac

Szlovákiában az biztosítási ágazat egésze enyhe növekedést könyvelhetett el 2018 folyamán, annak ellenére, hogy az életbiztosítások meglehetősen gyengén teljesítettek – derül ki a szlovák nemzeti bank (NBS) előzetes adataiból.

Így teljesített tavaly a szlovák biztosítási piac2019.04.29

2018 végén a szlovák biztosítási piac 2208 millió eurót tett ki, szemben az egy évvel korábbi 2167 millió euróval, ami az infláció mértékénél alacsonyabb növekedést jelent. 

Az életbiztosítási szegmens díjbevétele 4,26%-kal, 1027 millió euróra csökkent, köszönhetően nagyrészt a nyereségrészesedéses életbiztosítások több mint 5,5 százalékos és az egyéb életbiztosítások közel 10 százalékos visszaesésének. Egyedül az indexkövető és a unit-linked életbiztosítások díjbevétele tudott emelkedni, közel 6 százalékkal. 

Ezzel szemben a nem-életbiztosítási szegmens egy év alatt közel 8 százalékkal, 1180 millió euróra növelte díjbevételeit. 

A biztosítók kár- és szolgáltatáskifizetései közel 10 százalékkal nőttek tavaly, meghaladva az 1300 eurót, amiből több mint 740 millió az életbiztosításokhoz kapcsolódott.

Címlapfotó: Pexels

Vissza a bejegyzésekhez biztositasiszemle.hu

Kiemelt szolgáltatásaink

Évforduló emlékeztető

Hírlevél feliratkozás

Évfordulós emlékeztető

Iratkozzon fel hírlevelünk, hogy értesüljön a biztosításokkal kapcsolatos friss információkról. Legyen szó biztosítókat, biztosítottakat érintő fontos hírekről, vagy gépjárművekkel kapcsolatos cikkekről!

Hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és e-mail címét is!

A biztosítási díjak változásával Ön sokat spórolhat, ezért fontos, hogy ne feledkezzen meg évfordulójáról. Töltse ki az alábbi űrlapon a és mi emlékeztetjük Önt szerződésének évfordulójára!

Évfordulós emlékeztető esetén szükségünk van évfordulójára és kötvényszámára is!

Feliratkozással most még nyerhet is... részletek

Biztosítók