Így lép fel Litvánia az ittas vezetés ellen

Január 1-je óta azok a litván járművezetők, akiknek ittas vezetésért korábban elvették a jogosítványát, csak akkor kérhetik vezetői engedélyük visszaállítását, ha alkoholszondás indításgátlóval felszerelt járművet vezetnek.

Így lép fel Litvánia az ittas vezetés ellen2020.01.28

A litván közlekedési minisztérium indításgátló alkoholszonda program beindítása mellett döntött, melynek értelmében korábban visszakaphatják alkoholvétség miatt bevont jogosítványukat azok a litván autóvezetők, akik indításgátló szondával felszerelt járművel közlekednek. A sofőrnek indulás előtt a járműbe erősített berendezés segítségével ellenőriznie kell a leheletét, amely a megengedett véralkoholszint fölött nem engedi a gyújtás bekapcsolását.

Az intézkedés bevezetésétől azt reméli a litván közlekedési tárca, hogy csökkeni fog az ismétlődő szabálysértők száma, akik ittasan vezetnek. Különösen fontos lehet ez azok számára, akiknek a munkavégzéséhez szükségük van vezetői engedélyre, hiszen ők hamarabb visszaigényelhetik jogosítványukat, így visszatérhetnek dolgozni.

Vissza a bejegyzésekhez mabisz.hu

Kiemelt szolgáltatásaink

Évforduló emlékeztető

Hírlevél feliratkozás

Évfordulós emlékeztető

Iratkozzon fel hírlevelünk, hogy értesüljön a biztosításokkal kapcsolatos friss információkról. Legyen szó biztosítókat, biztosítottakat érintő fontos hírekről, vagy gépjárművekkel kapcsolatos cikkekről!

Hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és e-mail címét is!

A biztosítási díjak változásával Ön sokat spórolhat, ezért fontos, hogy ne feledkezzen meg évfordulójáról. Töltse ki az alábbi űrlapon a és mi emlékeztetjük Önt szerződésének évfordulójára!

Évfordulós emlékeztető esetén szükségünk van évfordulójára és kötvényszámára is!

Feliratkozással most még nyerhet is... részletek

Biztosítók