Ezek a globális insurtech verseny győztesei

Ezek a globális insurtech verseny győztesei

Ezek az insurtechek nyerték a világ egyik legnagyobb biztosítótársasága, a Zurich által megrendezett innovációs világbajnokságot.

A Chisel AI vihette haza az aranyérmet a Zurich Innovációs Világbajnokságon. Az észak-amerikai insurtech vállalat célja, hogy mesterséges intelligencia segítségével javítsa a strukturálatlan adatforrások feldolgozását. Az ezüstérmet a szintén észak-amerikai Zesty.ai, megosztott bronzérmet pedig a kolumbiai LifeNome és az ausztrál Soldier.ly cégek vihették haza. 

A győztes cégek a Zurich biztosítóval együttműködésben, kísérleti programok keretében próbálhatják ki termékeiket és szolgáltatásaikat a Zurich ügyfelei körében, meghatározott országokban és régiókban. 

A bajnokságot 2018 augusztusában hirdették meg, amire több mint 450 insurtech startup jelentkezett a világ minden tájáról. A díjátadó ünnepségre a Zurich biztosító svájci központjában került sor. 

A Zurich stratégiai, üzletfejlesztési és innovációs vezérigazgatója, Gionvanni Giuliani a győztes startupokról elmondta: „mindegyikük bizonyította, hogy úttörő ötleteikkel és termékeikkel teljes mértékben támogatni tudja a Zurich biztosítót és annak ügyfeleit is.”

A győztes Chisel AI egy olyan, természetes nyelvi feldolgozást lehetővé tevő, mesterséges intelligencián alapuló eszközt fejlesztett, amellyel a biztosítók és biztosításközvetítők olyan strukturálatlan adathalmazokat tudnak beazonosítani és osztályozni, mint például a biztosítási dokumentumok, méghozzá az embernél 400-szor gyorsabban és sokkal pontosabban. 

A Zesty.ai olyan MI-alapú megoldást fejlesztett, ami részletes és pontos ingatlanértékelést végzez a biztosítók és egyéb szereplők számára, megkönnyítve ezzel a kockázatértékelés, az árazás és a kárbecslést is. Az ingatlanbecslést műholdas és drónfelvételek, valamint légi járművek által gyűjtött és időjárási adatok alapján végzi el a Zesty.ai. 

A LifeNome egy XHealth nevű platformot hozott létre, amely DNS-alapú és hordható eszközökből származó adatokkal segíti a biztosítókat a kockázatértékelésben és árazásban, miközben az ügyfeleket igyekszik az egészségesebb életmód irányába terelni. A cég dolgozóinak 70%-a doktori fokozattal rendelkezik. 

A Soldier.ly kifejlesztette a világ első okosóráját, amibe egy stresszérzékelő alkalmazást ültettek, ami való idejű segítséget igyekszik nyújtani a felhasználóinak. Az alkalmazás a stressz jeleinek érzékelésekor beavatkozik. Az app különösen fontos manapság, mikor a mentális egészségügyi problémák világszerte mintegy 700 millió embert érintenek. 

A Zurich Innovációs Világbajnokság idén került először megrendezésre. Az elmúlt 5 hónapban 5 kategóriában versenyezhettek cégek, a világ minden tájáról: intelligens otthonok és épületek, digitális egészség, pénzügyi tervezés, mobilitás és joker kategória. A globális döntőbe nyolc startup került be: a Chisel AI, a Habit Analytics, a LifeNome, a Nubihome, a Shayp, a Soldier.ly, a Vymo és a zesty.ai. A korábbi fordulókban 22 helyi győztest választottak, akikkel a Zurich biztosító szintén együtt kíván dolgozni a jövőben helyi szinten, hogy aztán az ott nyert tapasztalatokat globálisan is meg tudja osztani.

Fotó: Pexels

Biztosítók