Európában minden 50. új autó tisztán elektromos

Az insideevs.com készített egy összefoglalót a tisztán elektromos autók európai piaci részesedéséről az új autó eladásokban 2019 első három negyedévét figyelembe véve. Örömteli hír, hogy az európai átlag 2018 hasonló időszakához képest duplázódott, 2018 első három negyedévében 0,99%, idén 1,93% a villanyautók eladása a személyautók között.

Európában minden 50. új autó tisztán elektromos2019.11.26

Norvégia vezető szerepe (25%-ról 40%-ra növekedett) valószínűleg senkinek nem meglepő, azonban egyes országokban közel háromszorosára nőtt a villanyautók részesedése. Magyarország sajnos nem tudott duplázni, nálunk a tavalyi 0,8%-os arány 1,1%-ra növekedett. A régió országai között ezzel továbbra is magasan vezetünk. Különösen lehangoló Szlovákia eredménye, ahol nem csak alacsony a villanyautók eladása, de idén komoly csökkenést is láthatunk, ugyanis a 2018-as 0,26%-os érték majdnem feleződött, 0,14%-ra csökkent. A jelentős csökkenés oka valószínűleg a tavasz óta ígérgetett állami támogatás bevezetése lehet, melynek végleges részleteit néhány hete hozták nyilvánosságra. Aki Szlovákiában idén el is gondolkozott villanyautó vásárlásán, jó eséllyel halogatja a vásárlást, nehogy lemaradjon az állami támogatásról.

Akkumulátoros, tisztán elektromos személyautók piaci részesedése az új autók értékesítésében (forrás: insideevs.com)

Lengyelországban háromszorosára nőtt ugyan az elektromos autók aránya 2018-hoz képest, de még mindig nagyon alacsony az idei 0,26% piaci részesedés. Hamarosan kiderül, hogy a Lengyelországban szintén most induló villanyautó vásárlást ösztönző program mennyire növeli az érdeklődést. A lengyel szabályok elsősorban az olcsóbb villanyautók vásárlására ösztönöznek, mivel a maximális vételár 9 375 000 Ft körül alakul a zloty árfolyamától függően.

Vissza a bejegyzésekhez villanyautosok.hu

Kiemelt szolgáltatásaink

Évforduló emlékeztető

Hírlevél feliratkozás

Évfordulós emlékeztető

Iratkozzon fel hírlevelünk, hogy értesüljön a biztosításokkal kapcsolatos friss információkról. Legyen szó biztosítókat, biztosítottakat érintő fontos hírekről, vagy gépjárművekkel kapcsolatos cikkekről!

Hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és e-mail címét is!

A biztosítási díjak változásával Ön sokat spórolhat, ezért fontos, hogy ne feledkezzen meg évfordulójáról. Töltse ki az alábbi űrlapon a és mi emlékeztetjük Önt szerződésének évfordulójára!

Évfordulós emlékeztető esetén szükségünk van évfordulójára és kötvényszámára is!

Feliratkozással most még nyerhet is... részletek

Biztosítók