Erős negyedévet tudhat maga mögött a Generali Csoport

A nemzetközi Generali Csoport működési eredménye 3,9 milliárd euróra (+9,1%), adózott eredménye 2,2 milliárd euróra (+16,6%) nőtt. Ezzel továbbra is stabil a vállalat tőkepozíciója – közölte a társaság.

Erős negyedévet tudhat maga mögött a Generali Csoport2019.11.11

A nemzetközi Generali Csoport kimagaslóan jó, 3,9 milliárd eurós (+9,1%) működési eredményt ért el, köszönhetően a vállalatcsoport valamennyi üzleti szegmensben elért fejlődésének. A vagyonbiztosítási üzletág technikai profitabilitása megtartotta kiváló szintjét, 92,5%-os összetett kárhányaddal. Az életbiztosítási új üzletek megtérülési rátája (NBM) eléri a 4,28%-ot.

A Csoport adózott eredménye 2,163 milliárd euróra nőtt (+16,6%), mely részben az egyes üzleti egységek értékesítési eredményeit is tükrözi. Az üzlet eladások/vételek hatásával korrigált profit elérte az 1,872 milliárd eurót (+6,2%).

A vagyonbiztosítási üzletág bevétele 4,3%-kal nőtt a Csoport fő piacain történt fejlődésnek köszönhetően. Az életbiztosítás üzletág bevételei 10 milliárd euróra nőttek (+24,5%), a technikai tartalékok pedig 363,3 milliárd eurót (+5,8%) tettek ki. A teljes bruttó árbevétel 3,2%-os növekedéssel elérte az 51,4 milliárd eurót, a mindkét üzletágban megvalósuló fejlődésnek köszönhetően.

A nemzetközi Generali Csoport tőkepozíciója továbbra is stabil, a vállalat tőketőkemegfelelési mutatója 204 százalékra változott. 

Vissza a bejegyzésekhez mabisz.hu

Kiemelt szolgáltatásaink

Évforduló emlékeztető

Hírlevél feliratkozás

Évfordulós emlékeztető

Iratkozzon fel hírlevelünk, hogy értesüljön a biztosításokkal kapcsolatos friss információkról. Legyen szó biztosítókat, biztosítottakat érintő fontos hírekről, vagy gépjárművekkel kapcsolatos cikkekről!

Hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és e-mail címét is!

A biztosítási díjak változásával Ön sokat spórolhat, ezért fontos, hogy ne feledkezzen meg évfordulójáról. Töltse ki az alábbi űrlapon a és mi emlékeztetjük Önt szerződésének évfordulójára!

Évfordulós emlékeztető esetén szükségünk van évfordulójára és kötvényszámára is!

Feliratkozással most még nyerhet is... részletek

Biztosítók