Emelkedésbe váltottak az olajárak

A reggeli esésből emelkedésbe váltottak az olajárak hétfőn. Az árfolyamok nap közben nagyobb magasságokban is jártak, azonban a gyenge tengerentúli feldolgozó-ipari ISM-index megjelenése után mérséklődtek a pluszok.

Emelkedésbe váltottak az olajárak2019.06.04

A Brent azonnali jegyzése délután öt óra körül nem egészen fél százalékkal erősödve a 62 dollárt közelíti. 

Emelkedésbe váltottak az olajárak


Ugyanekkor a WTI spot árfolyama csaknem 1 százalékkal emelkedve az 54 dolláros szint alatt jár. 

Emelkedésbe váltottak az olajárak


A hétfői hullámzás az utóbbi időszak árfolyammozgásait tekintve nem számít rendkívülinek. Míg reggel a Mexikóra kivetendő amerikai tarifák, illetve a kereskedelmi háborús feszültségek erősödése okozott gyengülést a piacon, addig később egy szaúdi nyilatkozat hatására emelkedésbe váltottak az indexek.

Az olajkartellt (OPEC) vezető ország energiaminisztere megerősítette, a szervezettel együtt megteszik a piaci túlkínálat kialakulásának elkerüléséhez szükséges lépéseket júniust követően is. A szervezet tagjai és a velük együttműködő olajtermelő államok képviselői június második felében döntenek az év elejétől érvényes napi összességében 1,2 millió hordós kitermeléscsökkentési intézkedés további sorsáról.

Az árakat a norvég olajszektorban várható sztrájk kilátása is támogatta, amely több mint 10 százalékkal, összességében mintegy napi 440 ezer hordó olajegyenértékkel csökkentheti az ország termelését.

Az emelkedést ugyanakkor fékezte, hogy az Egyesült Államok feldolgozó-ipari aktivitását jelző ISM-index májusban két és féléves mélypontra esett.

Címlapfotó: Pexels

Vissza a bejegyzésekhez portfolio.hu

Kiemelt szolgáltatásaink

Évforduló emlékeztető

Hírlevél feliratkozás

Évfordulós emlékeztető

Iratkozzon fel hírlevelünk, hogy értesüljön a biztosításokkal kapcsolatos friss információkról. Legyen szó biztosítókat, biztosítottakat érintő fontos hírekről, vagy gépjárművekkel kapcsolatos cikkekről!

Hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és e-mail címét is!

A biztosítási díjak változásával Ön sokat spórolhat, ezért fontos, hogy ne feledkezzen meg évfordulójáról. Töltse ki az alábbi űrlapon a és mi emlékeztetjük Önt szerződésének évfordulójára!

Évfordulós emlékeztető esetén szükségünk van évfordulójára és kötvényszámára is!

Feliratkozással most még nyerhet is... részletek

Biztosítók