Egy vagyon lehet az alagutak átalakítása az emeletes vonatok miatt

Bár nem biztos, hogy a nemrég beszerzett emeletes vonatok érinteni fogják a Kis-Gellért hegyi alagutat, ha mégis, akkor az átalakítások költségei a MÁV becslései szerint 3,6-5,5 milliárd forintot tesznek ki. Ezt Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára írta a DK-s Oláh Lajos kérdésére válaszul.

Egy vagyon lehet az alagutak átalakítása az emeletes vonatok miatt2019.07.04

Cseresnyés szerint a vonatok a legforgalmasabb Budapest-Vác-Szob és Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon közlekednek majd, de ha mégis érintenék a Déli és a Kelenföldi közötti alagutat, akkor az alagút átalakítása 3,6-5,5 milliárd forint lehet.

Az államtitkár azt is közölte, hogy a MÁV egyre magasabb színvonalú szolgáltatást nyújt.

Az ügy előzménye, hogy a vasúttársaság rendkívül kínos helyzetbe került, ugyanis a KISS motorvonatok az alagutak egy részébe nem férnek be, ami korlátozhatja a használatukat. A Kiss motorvonat 31 centivel magasabb, mint a most használt Flirt.

Fotó: Pixabay

Vissza a bejegyzésekhez napi.hu

Kiemelt szolgáltatásaink

Évforduló emlékeztető

Hírlevél feliratkozás

Évfordulós emlékeztető

Iratkozzon fel hírlevelünk, hogy értesüljön a biztosításokkal kapcsolatos friss információkról. Legyen szó biztosítókat, biztosítottakat érintő fontos hírekről, vagy gépjárművekkel kapcsolatos cikkekről!

Hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és e-mail címét is!

A biztosítási díjak változásával Ön sokat spórolhat, ezért fontos, hogy ne feledkezzen meg évfordulójáról. Töltse ki az alábbi űrlapon a és mi emlékeztetjük Önt szerződésének évfordulójára!

Évfordulós emlékeztető esetén szükségünk van évfordulójára és kötvényszámára is!

Feliratkozással most még nyerhet is... részletek

Biztosítók