Egy Mustang, ami a holnapba visz

Egy Mustang, ami a holnapba visz

Elektromos Mustangot mutattak be. - "Tudtam előre, nagyjából milyen lesz, de a lelkem mélyén azért még mindig nem vagyok felkészülve rá, hogy egy ilyen autót Mustangnak hívjanak. A Los Angeles-i bemutatón jól elmagyarázták, mit kell látnom, hogy megtérjek."

Egy hatalmas hangárban ülünk, amit átmenetileg többtermes bemutatóközponttá alakítottak át, a résnyire nyitott kinti ajtón át kétpercenként, bömbölve felszáll egy Beechcraft, Cessna, Lear Jet vagy valami hasonló, a kifutópálya ugyanis tíz méterre van tőlünk. Két hangárral odébb Harrison Ford tartja a repülőjét, pár száz méterre pedig – talán fricskaként választották a helyszínt? - Elon Must Space X fejlesztései zajlanak.

Los Angeles szélén vagyunk, épp két nagy kivetítő előtt, az előadó szájából pedig záporoznak a számok. 2022-ig Amerikában 100, Európában 150, Kínában agyszaggató 350 új elektromos autó jelenik meg – s ezek a számok alsó becslések. Alig kicsivel későbbre, 2025-re ezek az autók már láthatóan jelen lesznek a forgalomban: szintén az USA-ra nyolc, Európára tizenöt, s Kínára is tizennégy százalékos elektromos részesedést jósolnak a számok, s ezek az adatok a világ klasszikus autógyártóit nem árt, ha cselekvésre sarkallják. Mi pedig – mintha a partnerünk csupa Lola T-t és Tyrell-Fordot villantana hirtelen az autóskártyában – csőstül kapjuk a bizonyítékokat, hogy a Ford nem tétlenkedik.

A cikket tovább a Totalcar.hu oldalon olvashatod

Biztosítók