Digitális nomádok: a biztosítókank is érdemes odafigyelni rájuk!

Sokat utaznak, sokat költenek, gyorsan döntenek és a piac nehezen tart velük lépést. A digitális nomádok fontos célcsoportjai lehetnének a biztosítóknak, a szolgáltatók azonban még nem figyeltek fel rájuk – írja a FinTechRadar.hu.

Digitális nomádok: a biztosítókank is érdemes odafigyelni rájuk!2019.05.08

Pieter Levels, a Nomadist alapítója szerint 2035-re elérheti az egymilliárdot a nomádok száma világviszonylatban, akik egyre fontosabbá válnak, mint új típusú látogatók. A hazai biztosítási piac számára feltehetően még nem érte el az ingerküszöböt ennek a rétegnek a kiszolgálása, pedig szakértők szerint számukra nem mindegy, milyen biztosítással a hátuk mögött vágnak neki az útnak. 

A felxibilitás lenne a lényeg

A nomádok számára a legerősebb ajánlás a másik nomádé, éppen ezért is tudott rövid idő alatt meghatározó lenni a piacon a World Nomads, amely egykori és jelenlegi digitális nomádok által megfogalmazott igényekre reflektál. Ahogy Ballai Brigitta, a magyar Digitális nomádok Facebook csoport adminja és gyakorló nomád is fogalmaz, a digitális nomádok számára fontos, hogy útközben is megköthető legyen a biztosítás. A magyar kínálatból pedig leginkább ezt hiányolják az érintettek.

„Sokan biztosítás nélkül indulnak útnak vagy a lejáró biztosítás után szeretnének külföldről egy újabb biztosítást kötni, ez általában egy ingoványos terület. Ha valami történik, könnyen lehet, hogy igazolnunk kell a biztostó felé, hogy mikor utaztunk ki”.

Tehát javasolt, hogy a biztosításról gondoskodjunk indulás előtt, annál is inkább, mert az érintett könnyen bukhatja a befizetett biztosítási díjat, ha azt külföldről kötötte meg, és viselheti a kezelések díját is.

Melyik megoldások kedveltek?

Közkedveltek a bankkártyákhoz tartozó utasbiztosítások, amelyek még a bérleteknél is olcsóbbak. Ezeknek az intézése viszont hosszadalmasabb, mint a bérlet biztosításoké, ezért indulás előtt legalább 1 hónappal előtte érdemes elkezdeni intézni. 

A Word of Nomads mellett a Globelink és a Truetraveller népszerű, mindegyik esetében a borsos árat ellensúlyozza valamelyest a szabadság, vagyis, hogy menet közben is megköthető, és kitér a műszaki eszközökre is.

Az apróbetűs részek csapdájában

Egyes biztosítók esetében például van lehetőség meglévő biztosítás hosszabbítására, de csak az utazás megkezdése előtt., másutt online és már út közben is lehet biztosítást kötni. Mindig érdemes az apróbetűs részt alaposan átböngésznie az utazónak, hiszen sok kizárással lehet találkozni. Utazási szakemberek ugyanakkor megjegyzik, a sokat utazó nomádokra mindenképpen érdemes odafigyelni, úttörők lehetnek az új és trendi úti célok meghatározásában, és jó pár környék nekik köszönheti a gyors felvirágzást.

Fotó: Pexels

Vissza a bejegyzésekhez biztositasiszemle.hu

Kiemelt szolgáltatásaink

Évforduló emlékeztető

Hírlevél feliratkozás

Évfordulós emlékeztető

Iratkozzon fel hírlevelünk, hogy értesüljön a biztosításokkal kapcsolatos friss információkról. Legyen szó biztosítókat, biztosítottakat érintő fontos hírekről, vagy gépjárművekkel kapcsolatos cikkekről!

Hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és e-mail címét is!

A biztosítási díjak változásával Ön sokat spórolhat, ezért fontos, hogy ne feledkezzen meg évfordulójáról. Töltse ki az alábbi űrlapon a és mi emlékeztetjük Önt szerződésének évfordulójára!

Évfordulós emlékeztető esetén szükségünk van évfordulójára és kötvényszámára is!

Feliratkozással most még nyerhet is... részletek

Biztosítók