Biztosítók a világ leginnovatívabb cégei közöztt!

Biztosítók a világ leginnovatívabb cégei közöztt!

Tizenhárom év után letaszították az Apple-t a Boston Consulting Group leginnovatívabb cégeket tartalmazó listájának éléről. A TOP 50-es listán pedig nem csak IT-vállalatok, de három biztosító is szerepel.

A Google/Alphabet és az Amazon taszították le trónájól Apple-t a Boston Consulting Group tanácsadócég innovációs rangsorában. Az első 10 cégből 9 USA-beli technológiai cég, azonban az 50-es listán már fele-fele arányban találhatóak technológiai és hagyományos vállalatok. Az Adidas például egy év alatt 25 helyet jött feljebb és immár a 10. helyen áll, így egyben a leginnovatívabb európai cég pozícióját is megszerezte. Az európaiak között a németek dominálnak 9 céggel, melyek közül az Allianz egy év alatt négyet lépett előre, így a 26. helyen végzett. 

A francia AXA hárommal előrébb került a rangsorban, a 31. leginnovatívabb vállalat lett a világon, míg a holland ING a 45. helyen áll a 2019-es listán, amire legutoljára 2008-ban sikerült felkerülnie.

Forrás: BCG Global Innovation Survey

A BCG a 10 millió dollárnál nagyobb árbevételű cégeknél 2500 innovációs vezetőt keresett meg, hogy rangsorolja a vállalatokat, valamint beszámoljon cégük innovációs költéséről és az innovációs trendekről. Ez alapján a legtöbb cég használja már a mesterséges intelligenciát (MI), az erős innovátorok pedig már pozitív eredményeket is látnak. Tízből kilenc megkérdezett mondta azt, hogy a vállalata MI-ba fektet, több mint 30%-uk pedig arra számít, hogy a következő 3-5 évben a különböző innovációs terültek közül a MI-nak lesz a legnagyobb hatása az iparág működésére. A magukat erős innovátornak leíró vállalatok között tízből négy azt állítja, hogy az értékesítésük 15%-a MI-alapú termékekből származik.

Címlafotó: Pexels

Biztosítók