Az európai cégek több mint a felét érte már kibertámadás

Az európai cégek több mint a felét érte már kibertámadás

Az elmúlt 24 hónapban az európai üzleti vállalkozások több mint felét (54%) érte legalább egy olyan kibertámadás, ami tevékenységükben is zavart okozott – derül ki a Kaspersky Lap felméréséből.

Az IT üzleti infrastruktúra növekvő összetettsége és az állandóan változó fenyegetések miatt az informatikai döntéshozók egyre nagyobb kihívásnak érzik szervezeteik kibertámadásoktól való védelmét. Az IT döntéshozók 20%-a úgy nyilatkozott, hogy a legutóbbi, szervezetüket ért támadás során a támadók nem hagytak semmilyen nyomot magukról – ismereteti a Kaspersky Lab legutóbbi felmérésének eredményeit a Profitline.hu. 

Európai üzleti vállalkozások informatikai döntéshozói szerint a kibertámadásokkal járó következmények közül a fennakadások a szolgáltatásban (31%), az adatintegritási problémák (18%) és adatvesztés (15%) voltak a leggyakoribbak. A brit és a spanyol szervezetek vannak a legnagyobb kockázatnak kitéve, a válaszadók 64 %-a számolt be hasonló tapasztalatokról az elmúlt két évben. 

Ahogy egy korábbi kutatás is megállapította, a gyors felderítés elengedhetetlen az offenzíva pénzügyi következményeinek csökkentése érdekében – az azonnali észlelés 456 ezer USD helyreállítási költséggel járt ellentétben azzal az 1,2 millió USD-vel, amelyet azok a vállalatok fizettek, akiknek több mint egy hét kellett ahhoz, hogy felismerjék a betörést.

Fotó: Pexels

Biztosítók