Az EU megszabadulna az 1-2 centesektől

Az Európai Bizottság az összes 1 és 2 eurócentest kivonná a forgalomból, még az idei évben.

Az EU megszabadulna az 1-2 centesektől2020.01.30

Az Európia Bizottság a mai napon mutatja be munkaprogramját, amelyben a Süddeutsche Zeitung értesülései szerint arról is van, hogy új egységes kerekítési szabályokat vezetnének be, mivel kivonnák a forgalomból az 1 és 2 eurócenteseket.

A javaslat egy 2018-as tanulmányon alapul, amely szerint egyetlen tagországban sincsenek már többségben azok, akik megtartanák ezeket az érméket. Ráadásul egyre több országban alkalmazzák már most is az 5 centesre kerekítést. 2020 folyamán tehát eltűnhetnek a forgalomból az apró rézérmék.

Az árak 5 centre kerekítésével megspórolhatnák a legkisebb érmék előállítási költségét és egyszerűsödne a készpénzes fizetés is. Belgiumban már 2019. december 1-je óta kötelező 5 centre kerekíteni az árakat, ami azt jelenti, hogy ha egy termék 2,76 euróba kerül, akkor a vásárló 2,75 eurót fizet érte, míg a 2,78 eurós számlát 2,80 euróra kerekítik.

Vissza a bejegyzésekhez mabisz.hu

Kiemelt szolgáltatásaink

Évforduló emlékeztető

Hírlevél feliratkozás

Évfordulós emlékeztető

Iratkozzon fel hírlevelünk, hogy értesüljön a biztosításokkal kapcsolatos friss információkról. Legyen szó biztosítókat, biztosítottakat érintő fontos hírekről, vagy gépjárművekkel kapcsolatos cikkekről!

Hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és e-mail címét is!

A biztosítási díjak változásával Ön sokat spórolhat, ezért fontos, hogy ne feledkezzen meg évfordulójáról. Töltse ki az alábbi űrlapon a és mi emlékeztetjük Önt szerződésének évfordulójára!

Évfordulós emlékeztető esetén szükségünk van évfordulójára és kötvényszámára is!

Feliratkozással most még nyerhet is... részletek

Biztosítók