Az egekbe repültek a biztosítási díjak a feszült közel-keleti helyzet miatt

Az egekbe repültek a Hormuzi-szoroson áthaladó hajók biztosítási díjai a térségben történt támadások miatt - írja a CNBC egy tőzsdén jegyzett hajózási társaságtól megszerzett információk alapján.

Az egekbe repültek a biztosítási díjak a feszült közel-keleti helyzet miatt2019.07.10

Május óta hat hajót és egy amerikai drónt ért támadás az Ománi-öböl környékén, az Egyesült Államok Iránt vádolja ezek kivitelezésével. 
"Jelenleg az üzlet halad a régi kerékvágásban, de a Hormuzi-szoroson áthaladó hajók biztosítási díjai megtízszereződtek az elmúlt két hónapban a támadások miatt" - mondta a CNBC-nek Anthony Gurnee, az ír, de amerikai tőzsdén jegyzett Ardmore Shipping vezérigazgatója.

"Bárki, aki ezeket a támadásokat kivitelezte, nagyon pusztító tud lenni" - tette hozzá Gurnee anélkül, hogy az amerikai narratívának megfelelően Iránt vádolta volna a támadásokkal.

Korábban a Nikkei Asian Review írt arról, hogy a japán teherhajók biztosítási díjai tízszereződtek: a biztosítók a Hormuzi-szoroson áthaladó hajók értékének a 0,25%-át számítják fel a fedezetért cserébe, míg korábban a ráta alig 0,025% volt.

Fotó: Pixabay
A teherhajóknak többféle biztosítása van, a legtöbbre külön háborús cselekményre is van fedezete, valamint felárat fizetnek a kockázatos vizeken való áthaladáshoz is.

Fotó: Pixabay

Vissza a bejegyzésekhez portfolio.hu

Kiemelt szolgáltatásaink

Évforduló emlékeztető

Hírlevél feliratkozás

Évfordulós emlékeztető

Iratkozzon fel hírlevelünk, hogy értesüljön a biztosításokkal kapcsolatos friss információkról. Legyen szó biztosítókat, biztosítottakat érintő fontos hírekről, vagy gépjárművekkel kapcsolatos cikkekről!

Hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és e-mail címét is!

A biztosítási díjak változásával Ön sokat spórolhat, ezért fontos, hogy ne feledkezzen meg évfordulójáról. Töltse ki az alábbi űrlapon a és mi emlékeztetjük Önt szerződésének évfordulójára!

Évfordulós emlékeztető esetén szükségünk van évfordulójára és kötvényszámára is!

Feliratkozással most még nyerhet is... részletek

Biztosítók