Az AXA már az önvezető járművek biztosításán dolgozik

Az AXA már az önvezető járművek biztosításán dolgozik

A világ leglátogatottabb autós kiállításának, a 2018-as Párizsi Autószalon megnyitójakor jelentette be az AXA, hogy 3 éves partnerségi megállapodást kötött a NAVYA-val, az autonóm járműpiac egyik vezető vállalatával, biztosítási megoldások kidolgozására.

A partnerség keretében az AXA nyújt biztosítást a NAVYA járműgyártó számára, de testreszabott biztosítási megoldásokat dolgoz ki az üzemeltető ügyfelei számára is. Az adatmegosztásnak köszönhetően az AXA mélyebb ismereteket szerezhet az önvezető járművekről, amely az új biztosítási megoldások kidolgozásához nyújthat segítséget. 

Az önvezető járművek megjelenésével várhatóan csökkenni fog a balesetek száma, azonban teljesen nem szűnik meg minden kockázat, különösen a közeljövőben, amikor még a félig autonóm, vagy teljesen önvezető járművek és a hagyományos autók egymás mellett közlekednek majd az utcákon. Ezért működik együtt az AXA a NAVYA-val, hogy megfelelő választ tudjon adni a lehetséges új baleseti helyzetekre. 

2018 júniusában a NAVYA-t választották ki az európai Horizont 2020 projekt hivatalos önvezető járműbeszállítójának. Az EU eddigi legnagyobb kutatási és innovációs programjának célja, hogy nagyszabású autonóm mobilitási kísérleteket folytassanak le több európai nagyvárosban. A NAVYA önvezető kisbuszait négy európai városban engedik az utakra: Luxemburgban, Lyonban, Koppenhágában és Genfben.

Fotó: pexels.com

Biztosítók