Átalakul a magánegészségbiztosítási piac

Átalakul a magánegészségbiztosítási piac

Bővül a magán egészségbiztosítás piaca: évente 12-13 milliárd forint díjbevételük van a biztosítóknak, és ez 2012 óta évente 20-30 százalékkal nő, írja a VG.

Zsolnai Gábor, az Union Biztosító üzletfejlesztési igazgatója a Világgazdaság konferenciáján azonban hozzátette: az egészségbiztosításoknak a 95 százaléka vállalati és csoportos biztosítás. Ez azt jelenti, hogy zömében a munkáltatók kötnek egészségbiztosítást az. Ebben nagy szerepet játszik, hogy azt 2012 óta adómentes juttatásként adhatták a munkáltatók, ez azonban jövőre megszűnik, a 2018-ban megkötött szerződések 2019. december 31-ig lesznek csak adómentesek.

Zsolnai Gábor szerint ez nagy probléma. A szakember úgy véli, hogy a biztosításba csomagolt egészségügyi szolgáltatásnál jobbat még a világon nem találtak ki, működik, és hatásos.

A világ egészségügyi tendenciáit figyelve egyre jobban szeretik az orvosok saját életterében vizsgálni a beteget, amiből többet ki lehet következtetni. A tendenciák a biztosításokat is át fogják alakítani, hamarosan elterjed az online betegút szervezés, egészség-tanácsadás, bónuszrendszereket vezethetnek be a biztosításokba, például az egészségesebben élők kedvezményeket kapnak.

Fotó:

Pixabay

Biztosítók