Aklímakockázatok csökkentésének hitelintézeti és jegybanki eszközeiről rendez konferenciát az MNB

A klímakockázatok csökkentésének hitelintézeti és jegybanki eszközeiről tanácskoznak majd többek közt az MNB és az EBRD szervezésében sorra kerülő nemzetközi zöld pénzügyi konferencián Budapesten novemberben. A zöld jegybankok hálózatának tagjai ezt megelőzően a szervezet ajánlásainak megvalósításáról konzultálnak a magyar fővárosban.

Aklímakockázatok csökkentésének hitelintézeti és jegybanki eszközeiről rendez konferenciát az MNB2019.10.15

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) közös szervezésében nemzetközi zöld pénzügyi konferenciára kerül sor Budapesten 2019. november 15-én. A rendezvény egyebek közt olyan témákat ölel fel, mint a központi bankok szerepe a klímakockázatok kezelésében, a hitelintézetek bővülő lehetőségei a zöld hitelezés terén vagy éppen a környezetileg, társadalmilag felelős, ún. ESG-szempontokat érvényesítő új típusú befektetési lehetőségek.

A konferencia előadói között a zöld pénzügyekben élenjáró nemzetközi bankok és alapkezelők képviselőit, jegybankárokat, hitelminősítőket, akadémikusokat és egyéb meghatározó intézményeket találunk. A nemzetközileg is jelentős esemény résztvevői a közép-kelet-európai és dél-kelet európai térség, valamint a közép-ázsiai és kaukázusi régió pénzügyi szereplőiből kerülnek ki. A meghívásos alapú konferenciáról a hazai és külföldi média arra regisztráló képviselői tudósítanak majd.

Fotó:Pexels

Vissza a bejegyzésekhez mabisz.hu

Kiemelt szolgáltatásaink

Évforduló emlékeztető

Hírlevél feliratkozás

Évfordulós emlékeztető

Iratkozzon fel hírlevelünk, hogy értesüljön a biztosításokkal kapcsolatos friss információkról. Legyen szó biztosítókat, biztosítottakat érintő fontos hírekről, vagy gépjárművekkel kapcsolatos cikkekről!

Hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és e-mail címét is!

A biztosítási díjak változásával Ön sokat spórolhat, ezért fontos, hogy ne feledkezzen meg évfordulójáról. Töltse ki az alábbi űrlapon a és mi emlékeztetjük Önt szerződésének évfordulójára!

Évfordulós emlékeztető esetén szükségünk van évfordulójára és kötvényszámára is!

Feliratkozással most még nyerhet is... részletek

Biztosítók