Aggasztó statisztika: bőven az átlag alatt költenek az egészségünkre

A legfrissebb, Eurostat által közzétett statisztikája megmutatja, milyen mértékűek voltak az egészségügyi kiadások az Európai Unió országaiban 2016-ban, méghozzá a bruttó hazai termék (GDP) arányában. Magyarország nincs az élmezőnyben.

Aggasztó statisztika: bőven az átlag alatt költenek az egészségünkre2019.09.05

Az Eurostat friss, ropogós statisztikája azt mutatja meg, hogy a GDP (bruttó hazai termék) hány százalékát költik az egyes tagországok egészségügyi kiadásokra.

Az egészségügyi kiadások Franciaországban a GDP 11,5 százalékát teszik ki, ez több mint bármely más EU-tagállamban. A sorban következő Németországban ez az arány 11,1 százalék, Svédországban pedig 11.

Ezzel szemben a jelenlegi egészségügyi kiadások 12 tagállamban a GDP kevesebb, mint 7,5 százalékát tették ki, Romániában a legalacsonyabb aránya, mindössze 5 százalék. Bár az egészségügyi kiadások aránya Luxemburgban a második legalacsonyabb a GDP-hez viszonyítva, ez viszont elemzők szerint a luxemburgi magas GDP-szintet tükrözi.

Az egész EU-ban becslések szerint az egészségügyi kiadások 2016-ban a GDP közel 10 százalékát tették ki.

Fotó: Pexels

Vissza a bejegyzésekhez penzcentrum.hu

Kiemelt szolgáltatásaink

Évforduló emlékeztető

Hírlevél feliratkozás

Évfordulós emlékeztető

Iratkozzon fel hírlevelünk, hogy értesüljön a biztosításokkal kapcsolatos friss információkról. Legyen szó biztosítókat, biztosítottakat érintő fontos hírekről, vagy gépjárművekkel kapcsolatos cikkekről!

Hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és e-mail címét is!

A biztosítási díjak változásával Ön sokat spórolhat, ezért fontos, hogy ne feledkezzen meg évfordulójáról. Töltse ki az alábbi űrlapon a és mi emlékeztetjük Önt szerződésének évfordulójára!

Évfordulós emlékeztető esetén szükségünk van évfordulójára és kötvényszámára is!

Feliratkozással most még nyerhet is... részletek

Biztosítók