A Swiss Re profitját is elvitték a nagy károk

A Swiss Re profitját is elvitték a nagy károk

Elmaradt az elemzői becslésektől a Swiss Re viszontbiztosító idei első negyedéves eredménye, köszönhetően számos nagy veszteségnek, mint amilyen az Ethiopian Airlines Boeing 737 MAX 8-as utasszállítójának katasztrófája, a japán viharok, vagy az ausztráliai árvizek.

Az elemzők 657 millió dolláros nyereséget vártak, de a tényleges eredmény ennél egyharmaddal kevesebb, 429 millió dollár volt. A társaság ügyvezető igazgatója, Christian Mumenthaler közleményükben azt mondta: „míg a vagyon- és balesetbiztosítási üzletágakat jelentősen befolyásolták a nagy veszteségek, addig az élet- és egészségbiztosítási üzletág stabilan teljesített, ami a diverzifikált üzleti modellünk erősségét jelzi”. 

A többi nagy biztosító és viszontbiztosító társasághoz hasonlóan, a Swiss Re is arról számolt be, hogy a biztosítási díjak emelkednek. Japánban például, ahol tavaly a Jebi tájfun okozott súlyos károkat, az árak mintegy 7 százalékkal nőttek.

Az elmúlt években a nem-életbiztosítások esetében a díjak folyamatosan csökkentek, de egyre több vállalat, többek között az Axa is azt mondja, hogy a tendencia megfordulni látszik. Az Axa bevételei az idei év első három hónapjában közel 3%-kal nőttek, míg a nem-életbiztosítások esetében ennek kétszerese volt a bevételnövekedés. Jelentősen növelni tudta bevételeit a vállalati biztosításokkal foglalkozó Axa XL divízió, köszönhetően a díjak emelkedésének. 

Fotó: Pexels

 

Biztosítók