A kisállat-biztosítások piacára törnek be a fitness trackerek

A kisállat-biztosítások piacára törnek be a fitness trackerek

Nyakörvre rögzíthető okoseszközt vet be egy brit biztosító.

A hordozható eszközök, például Fitbit karpántok vagy Apple Watch okosórák használata ma már nem újkeletű a biztosítási piacon, különösen az egészségbiztosítások, életbiztosítások területén. A biztosítók segítségükkel pontos információt kapnak az ügyfelek mozgását, a beküldött egészségügyi adataikat illetően, és az elért pozitív eredményekért díjkedvezményekben részesítik ügyfeleiket. 

A fitneszkövetők használatának viszonylag új területe a kisállat biztosítás, bár az alapelv hasonló. A rendszeresen sétáló kutyák esetében is csökkenthető a biztosítási díj egy nyakörvre szerelhető okoseszköz segítségével. 

Egy brit biztosító, a MoreThan partneri megállapodást kötött a PitPat nevű, kutyáknak szánt okoseszközöket gyártó céggel, amely együttműködésnek köszönhetően akár 100 fontig terjedő díjat fizet a rendszeres mozgást biztosító kisállat-tulajdonosoknak. 

Havi 4 fontért a szolgáltatás magában foglalja a nyakörvre szerelhető PitPat aktivitásmérőt, ami egy okostelefonos alkalmazással nyomon követi az állat edzésszintjét. Emellett a kutya életkora, testsúlya és fajtája alapján egyéni napi edzéstervet is ajánl az alkalmazás. 

A kutyák, illetve a gazdák a napi feladatok teljesítése, vagy a kutyájuk súlyának rendszeres mérése után pontokat gyűjthetnek, ami egy év alatt akár 100 font jutalmat is eredményezhet, ami a következő biztosítási díjra, kutyaeledelre, vagy egyéb ajándékokra váltható. 

Az Egyesült Királyság kisállatbiztosítási piaca 1,2 milliárd fontra rúg. Mivel a házikedvencek körében is meglehetősen gyakori betegség az elhízás, ami az állatok szívét, gerincét terheli, így esetükben is releváns információt jelent a biztosítók számára a kutyák edzettségi szintje, hiszen a biztosító téríti meg az állatorvosi kezelési költségeket.

Fotó: Pexels

Biztosítók