A ferihegyi bádogterminál napjai meg vannak számlálva

Átépíti a diszkont járatok be- és kiszállítására szolgáló bádogépületeket és a hozzájuk tartozó sétálós folyosórendszert a budapesti repülőtér üzemeltetője – mondta Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón.

A ferihegyi bádogterminál napjai meg vannak számlálva2019.08.01

2020. január 1-jével ha kell rendeleti úton tiltják be a terminálrész használatát, amennyiben nem történik változás, erre tekintettel megindult július 8-án egy normális fapados terminál építése - idézi a politikust az Airportal.

Bár a Magyar Államnak csak szabályozási befolyásolási jogai vannak a repülőtéren, de a kormány rendelkezik megfelelő eszközökkel és ezekkel él is. Példaként említette, hogy leállították azt az építkezést, amely lehetetlenné tenné a terminálok gyorsvasúti megközelítését. A kormány azt is egyértelművé tette a tulajdonos felé, hogy legjobb ha eladja a repülőteret, amennyiben nem képes kezelni a problémákat.

Sok volt a panasz

A diszkont légitársaságok járatainak be- és kiszállítására használt "egyszerűsített beszállítókapukat" az elmúlt időszakban egyre több kritika érte. A magyar és a külföldi utasok panaszáradata mellett kormányzati oldalról is egyre több kifogás érkezett a bádogépülettel kapcsolatban.

A sétálós karámrendszert, vagy ahogy a reptérüzemeltető hívja, "egyszerűsített beszállókapukat" a Malév csődje után, 2012-ben hozta létre a Budapest Airport. Eleinte még a szabad ég alatt, kordonok között, majd később nagy sátrakban végezték a fapados járatok utasainak beszállítását. A reptérüzemeltető 2013-ban cserélte a sátrakat könnyűszerkezetes bádogépületekre, a kordonokat pedig részben fedett folyosókra.

Fotó: Pexels

Vissza a bejegyzésekhez napi.hu

Kiemelt szolgáltatásaink

Évforduló emlékeztető

Hírlevél feliratkozás

Évfordulós emlékeztető

Iratkozzon fel hírlevelünk, hogy értesüljön a biztosításokkal kapcsolatos friss információkról. Legyen szó biztosítókat, biztosítottakat érintő fontos hírekről, vagy gépjárművekkel kapcsolatos cikkekről!

Hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és e-mail címét is!

A biztosítási díjak változásával Ön sokat spórolhat, ezért fontos, hogy ne feledkezzen meg évfordulójáról. Töltse ki az alábbi űrlapon a és mi emlékeztetjük Önt szerződésének évfordulójára!

Évfordulós emlékeztető esetén szükségünk van évfordulójára és kötvényszámára is!

Feliratkozással most még nyerhet is... részletek

Biztosítók