A biztosítók segíthetnek a növekvő terrorizmus kezelésében

A biztosítók segíthetnek a növekvő terrorizmus kezelésében

A biztosítási szektornak is reagálnia kell a terrorizmusból eredő növekvő gazdasági veszteségekre – hívja fel a figyelmet legfrissebb jelentésében a Guy Carpenter.

A viszontbiztosítási brókercég becslései szerint 2004 és 2016 között a terrorizmus kezeléséhez kapcsolódó költségek globálisan több száz milliárd dollárra rúgtak. Az Európai Unió 180 milliárd eurót, míg az Egyesült Királyság egyedül 43 milliárd eurót veszített a terrorizmushoz kapcsolódó költségekkel. 

A jelentés szerint a biztosítási szektor igen fontos szerepet kell, hogy játsszon ezen problémák kezelésében. Egyes biztosítási termékek közvetlenül a terrorizmus által okozott veszteségek mérséklését szolgálják, de közvetett megoldások is léteznek. 

A terrortámadások mintázata a nagyszabású események felől, egyre inkább a kisebb, kevésbé szofisztikált, de nem kevésbé szörnyű terrorcselekmények felé mozdult el világszerte, beleértve Ausztráliát, Belgiumot, Franciaországot, Németországot, Indonéziát, Spanyolországot, az Egyesült Királyságot és az Egyesült Államokat is – állítja a jelentésében a Guy Carpenter. 

A terrorcselekmények jellege is folyamatosan változik az új technológiák elterjedésével egyre nagyobb veszélyt jelent a kiber-terrorizmus, amire a biztosítási szektornak is megfelelő válasszal kell előállnia. Ehhez elsősorban továbbfejlesztett modellezésre van szükség.

Fotó: Pixabay

Biztosítók