2018 a negydik legdrágább év volt a biztosítókank

2018 a negydik legdrágább év volt a biztosítókank

2018 természeti katasztrófái mintegy 90 milliárd dollárba kerültek a biztosítási szektornak. A teljes gazdasági károk nagysága 225 milliárd dollár volt – derül ki az Aon jelentéséből.

A károk legjelentősebb részét a szélsőséges időjárási események okozták: a gazdasági károk közül 215 milliárd dollárt, a biztosítói károk közül pedig 89 milliárd dollárt. Mindezek együttesen 2018-at a negyedik legsúlyosabb katasztrófa-évvé tették.

A tavalyi évben felmerült globális biztosítási veszteségek mintegy 64%-a az Egyesült Államokban keletkezett – állapította meg jelentésében a viszontbiztosítási brókercég. Januárban több téli vihar és a szélsőséges hideg miatt 45-en veszítették életüket, továbbá 1 milliárd dollárnyi gazdasági kár keletkezett. Ezzel szemben Ausztrália legmelegebb januárját könyvelhette el tavaly: az 1910-ben kezdődött adatrögzítés óta nem mértek 30°C-ot. Mindez, valamint az átlagosnál kevesebb csapadék is hozzájárultak a folyamatos aszály erősödéséhez. Queensland északi részén eközben súlyos áradások történtek, ami 57 millió dollárnyi kárt okozott a térségben.

Címlapfotó:Pixabay

Biztosítók