150 milliárd dollárnyi kárt okoztak a természeti katasztrófák tavaly

150 milliárd dollárnyi kárt okoztak a természeti katasztrófák 2019-ben, aminek csak egyharmadát fedezték biztosítások.

150 milliárd dollárnyi kárt okoztak a természeti katasztrófák tavaly2020.01.20

A tavalyi év mintegy 820 természeti katasztrófája összesen 150 milliárd dolláros veszteséget okoztak, amiből mindössze 52 milliárd dollárnyit fedeztek biztosítások, kevesebbet, mint 2018-ban – közölte a Munich Re. Ez részben a növekvő árvízkárokkal magyarázható, amit gyakran nem biztosítanak olyan mértékben.

A teljes kár valamivel több, mint 35%-át fedezték biztosítások, ami nagyjából megegyezik az elmúlt 10 év átlagával. A károk nagy része azonban továbbra sem biztosított, különösen a feltörekvő és fejlődő országokban.

2019-ben világszerte körülbelül 9000 ember vesztett életét természeti katasztrófákban, szemben a 2018-as 15 ezerrel. Az áldozatok számának csökkenése egy hosszabb ideje fennálló trend, ami a jobb megelőzés intézkedéseknek köszönhető. Az elmúlt 30 évben évente átlag 52 ezer ember vesztette életét természeti katasztrófák következtében.

Vissza a bejegyzésekhez mabisz.hu

Kiemelt szolgáltatásaink

Évforduló emlékeztető

Hírlevél feliratkozás

Évfordulós emlékeztető

Iratkozzon fel hírlevelünk, hogy értesüljön a biztosításokkal kapcsolatos friss információkról. Legyen szó biztosítókat, biztosítottakat érintő fontos hírekről, vagy gépjárművekkel kapcsolatos cikkekről!

Hírlevél feliratkozáshoz kérjük adja meg nevét és e-mail címét is!

A biztosítási díjak változásával Ön sokat spórolhat, ezért fontos, hogy ne feledkezzen meg évfordulójáról. Töltse ki az alábbi űrlapon a és mi emlékeztetjük Önt szerződésének évfordulójára!

Évfordulós emlékeztető esetén szükségünk van évfordulójára és kötvényszámára is!

Feliratkozással most még nyerhet is... részletek

Biztosítók